duminică, 3 iulie 2011

ROCK POSTCARDS & STAMPS III (R 17)


RAMONES
RAMONES-WANTED
Editor: Pyramid Posters,Leicester, UK,2006
Obs: necirculata
Pe revers intalnim logoul formatiei care parodiaza sigiliul Presedintelui S.U.A.

Ramones a fost un grup rock, format în 1974, în cartierul Queens din New York, considerat a fi primul grup punk rock din lume, iar Sex Pistols si Clash recunosc ca "Ramones este cea mai importanta formatie punk rock din istorie". Ramones a avut o influenta majora asupra multor trupe americane si britanice, de la Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Bad Religion sau Green Day, pâna la Metallica, Motorhead sau U2. Toti componentii formatiei au adoptat pseudonime ce se încheie cu numele de "familie" Ramone.
Între 1974 si 1996, Ramones a sustinut 2263 de concerte, ultimele fiind incluse în cadrul festivalului Lollapalooza, in 1996 dupa care au decis sa se desparta.
The Ramones nu au obtinut niciodata un succes comercial. Singurul album ce a castigat discul de aur a fost Ramones Mania. Popularitatea trupei a crescut inca din 1980, acestia avand cate un hit prezent in Rolling Stones 100 Greatest Artists, VH1 100 Greatest Artists si Mojo 100 Greatest Albums. In 2002, trupa a ajuns pe locul 2 in topul best rock band in the world. Pe primul loc s-au clasat cei de la the Beatles.
Albumul de debut a fost inregistrat in 1975, cu un buget de 6.000 de dolari. Formatia a fost inlaturata de pe piata americana, insa a avut un succes urias in Anglia. Dupa debutul cinematografic in fimul Rock 'n' Roll High School (1979), producatorul Phil Spector a decis sa se ocupe de albumul End of the Century. Dee Dee a parasit trupa in 1989 si a fost inlocuit de Christopher Jospeh Ward (C.J. Ramone). Dupa 16 ani sub egida Sire Records, trupa a semnat cu Radioactive Records, unde au lansat Mondo Bizzaro. In 1995 The Ramones au lansat ultimul album de studio, intitulat Adios Amigos.
Joey Ramone, Johnny Ramone si Dee Dee Ramone au murit in decursul a 8 ani de la despartirea trupei
Joey a fost diagnosticat cu cancer in 1995. In 1999, toti membrii trupei in afara de Joey au aparut in cladirea Tower Records din New York, pentru o sesiunde de autografe. Aceasta a fost ultima aparitie a celor 3 impreuna. Joey a murit pe 15 aprilie, 2001. Pe data de 5 iunie, 2002 Dee Dee a fost gasit mort in apartamentul sau, in urma unei supradoze de heroina. Johnny Ramone a murit pe 15 septembrie 2004, dupa o lupta cu cancerul. In aceasi zi, primul si singurul muzeu Ramones din lume, si-a deschis portile.
Ultima varianta a formatiei (1989-1996) i-a inclus pe Joey Ramone - voce, Johnny Ramone - chitara, C. J. Ramone - bass, voce, Marky Ramone - tobe. Dar iata-i pe toti cei care, de-a lungul anilor, au facut parte din "famila" Ramone: Dee Dee Ramone (pe numele adevarat Douglas Colvin) - bass, voce (a fost în trupa între 1974 sI 1989); Johnny Ramone (John Cummings) - chitara (1974-1996); Joey Ramone (Jeffry Hyman) - tobe (1974), solist vocal (1974-1996), Tommy Ramone (Thomas Erdelyi) - tobe (1974-1978); Marky Ramone (Marc Bell) - tobe (1978-1983 si 1987-1996); Richie Ramone (Richard Reinhardt) - tobe, voce (1983-1987); Elvis Ramone (Clem Burke) - tobe (1987); C. J. Ramone (Christopher Joseph Ward) - bass, voce (1989-1996).
Singurul supravietuitor din formula de aur a trupei, tobosarul Marky Ramone continua sa activeze si in acest moment pe scena punk rock alaturi de trupa sa. Blitzkrieg..Aceasta "functioneaza" ca un Ramones tribute band si este alcatuit din americanul Michale Graves (ex-Misfits) - solist vocal si britanicii Alex Kane (ex-AntiProduct, Clam Abuse, Enuff Z'nuff, Holland, Life, Sex & Death) chitara si Clare B (ex-AntiProduct) - chitara bas, cu totii sub comanda lui Marky Ramone - tobe.
Iata ce spune Marky Ramone: "Din pacate, dupa disparitia lui Johnny, Joey si Dee Dee, Ramones nu se va putea reuni, de aceea, proiectul Blitzkrieg este cel mai bun lucru pe care-l pot face. Eu însumi i-am adus împreuna pe Michale, Alex si Clare, pentru a prezenta un spectacol de calitate. Sunt mândru de acest grup si cred ca facem o treaba buna cântând Ramones pentru noile generatii".
Sub aceasta titulatura Marky Ramone ne-a vizitat de doua ori tara cu ocazia a doua concerte sustinute in Bucuresti in anii 2008 si 2010.
Surse:

3 comentarii:

  1. foarte bun articolul ,l-am citit cu placere, felicitari si pt blog

    RăspundețiȘtergere
  2. @maria:multumim pentru aprecieri.Din pacate in ultima perioada din lipsa de timp n-am mai reusit sa mai fac update la blog...

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare,

    Reprezint echipa sitului www.rosurf.net si am venit cu o propunere.
    Doriti ca site-ul dumneavoastra sa fie mai vizitat, sa apara in motoarele de cautare mai rapid?
    Noi te putem ajuta GRATIS! Nu se percepe nici o taxa! La activarea contului primesti 5000 credite pentru situl tau,
    iar in fiecare zi se ofera bonusuri aleatorii.
    Daca doresti sa iti promovezi situl GRATIS, viziteaza www.rosurf.net .
    ATENTIE: ACEST MESAJ NU ESTE SPAM!!! DORIM CA TOTI UTILIZATORII SA BENEFICIEZE DE PROMOVARE GRATUITA!

    Cu respect,
    RoSurf Network

    RăspundețiȘtergere